Twee drugsdealers aangehouden in Amersfoort

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Op dinsdag 8 december heeft de politie twee inwoners van Amersfoort gearresteerd voor het vermoedelijk dealen van harddrugs. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek naar hun criminele activiteiten. Ook werd een vuurwapen in beslag genomen.

Rond 17.30 uur die dag zagen agenten dat er een drugstransactie plaatsvond. De auto van de verdachte werd gevolgd in de richting van de wijk Vathorst. Op de Laakboulevard kreeg de 21-jarige bestuurder een stopteken en volgde een controle van de man en zijn auto. Tijdens het onderzoek in de auto werd het vermoeden van dealen bevestigd. Onder andere troffen de agenten meerdere telefoons aan. De bestuurder werd gearresteerd en ingesloten op het politiebureau.

Vuurwapen met munitie

Aansluitend werd een onderzoek ingesteld in de woning van de verdachte. Bij deze doorzoeking trof de politie contant geld, een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen, verpakkingsmateriaal en een weegschaaltje aan. De aangetroffen hoeveelheid drugs betreft vermoedelijk cocaïne en heroïne. Ook stuitten de agenten op een vuurwapen en bijbehorende munitie. Het geld, de drugs, het vuurwapen met munitie en de auto werd in beslag genomen. In de woning bleek zich een tweede verdachte op te houden. Ook deze man, een 23-jarige Amersfoorter, werd gearresteerd en ingesloten.

Adverteren op AmersfoortActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AmersfoortActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Amersfoort
08:33

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief