Oudere vrouw opgelicht in Amersfoort, dader nog onbekend

28 dagen geleden gepubliceerd

Een 88-jarige vrouw uit Amersfoort is het slachtoffer geworden van oplichting. Haar pinpas is gestolen en er is €1000 van haar rekening afgeschreven. De dader heeft ook kostbare sieraden ontvreemd. De politie is op zoek naar een jongen die met de gestolen pas heeft gepind.

De Oplichting

Op donderdag 18 januari ontving de zoon van het slachtoffer een paniekerig telefoontje van zijn moeder. Haar pinpas zou zijn opgehaald vanwege vermeende fraude. Toen de zoon het verhaal hoorde, realiseerde hij zich dat het niet goed was en probeerde hij de pinpas te blokkeren. Helaas was het te laat en was er al €1000 van de rekening afgeschreven.

De Dader

De koerier die de pas kwam ophalen wordt verdacht van de diefstal. Hij wordt beschreven als een persoon met een licht getinte huidskleur en zwart krullend haar. De verdachte heeft een lengte tussen de 165cm en 170cm en droeg mogelijk zwarte kleding.

Naast de pinpas, zijn er ook kostbare sieraden gestolen. Een gouden armband, een gouden collier, een gouden zegelring met een zwarte steen en een zegelring met de initialen “JJ” zijn verdwenen.

Beelden van de Verdachte

Er zijn beelden van de verdachte terwijl hij pint met de gestolen pas. De politie heeft de beelden eerst geblurd gedeeld, omdat de verdachte mogelijk minderjarig is. Omdat de verdachte niet herkend is of zichzelf heeft gemeld, worden de beelden nu herkenbaar getoond. De hoop is dat hij herkend wordt aan zijn haar of kleding.

De politie is op zoek naar informatie over de identiteit en verblijfplaats van de verdachte. Tips kunnen worden doorgegeven via het tipformulier van de politie.