Overval op restaurant in Hooglanderveen

13 dagen geleden gepubliceerd

Op woensdagavond 3 april werd er een overval gepleegd op een restaurant aan de straat De Maalderij in Hooglanderveen. De dader, een agressieve jongeman, wist te ontkomen voordat de politie arriveerde.

Beschrijving van het incident

Rond 19.30 uur ontving de meldkamer een bericht over de overval. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen ze twee geschrokken en gewonde medewerkers aan. De slachtoffers vertelden dat een jongeman het restaurant was binnengekomen en direct naar de balie liep met een wapen in zijn hand. Hij eiste geld en sloeg de medewerkers in hun gezicht. Na het verkrijgen van het geld vluchtte de overvaller direct de zaak uit.

Signalement van de verdachte

Het signalement van de verdachte is als volgt: een jongeman tussen de 15 en 20 jaar oud, geheel in het zwart gekleed, met witte sneakers. Hij droeg een bivakmuts, maar zijn donkergetinte huid en krullend haar waren nog zichtbaar. Hij had een paarse Albert Heijn tas bij zich.

Vluchtroute

Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte is gevlucht vanaf De Maalderij in de richting van de Van Zuilenlaan. Daarna sloeg hij rechtsaf de Andries van Altenalaan op, waarna hij uit het zicht verdween.

Getuigenoproep

Na de overval werd direct burgernet ingezet en er is onderzoek gedaan in de buurt. De recherche wil graag in contact komen met mensen die mogelijk meer hebben gezien of camerabeelden hebben waar de verdachte op staat. Ziet u op uw camerabeelden iets opvallends? Deel dit dan met de politie. Dit kan door te bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070. U kunt ook het tipformulier invullen en daar uw beelden delen. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.