Man aangehouden voor verboden wapenbezit op Amersfoort Centraal Station

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Op 4 april is een 48-jarige man aangehouden op Amersfoort Centraal Station voor verboden wapenbezit. De man, gekleed in een donkere jas, zou een medepassagier bedreigd hebben.

Incident en aanhouding

De politie heeft een onderzoek gestart naar de mogelijke bedreiging. Rond 22.15 uur ontving de politie een melding van een verdachte situatie in een trein. Meerdere eenheden snelden ter plaatse en begonnen direct het station te ontruimen. Toen de trein vanuit station Schothorst aankwam, stapte de verdachte uit de trein. De agenten op het perron hielden de verdachte aan. Het op een vuurwapen gelijkend voorwerp werd dichtbij de plek van de aanhouding van de man gevonden.

Oproep aan getuigen en slachtoffer

Tijdens de arrestatie van de man is het slachtoffer weggegaan. De politie wil graag in contact komen met deze persoon om een beter beeld te krijgen van de situatie. Ook is de politie op zoek naar getuigen die in de trein zaten van Apeldoorn in de richting van Amersfoort rond 22.00 uur en iets hebben gezien, gehoord of opgemerkt.

Indien u informatie heeft over dit incident, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Vermeld hierbij het zaaksnummer: 2024105429.