Twee aanhoudingen na vondst grote hoeveelheid hennep

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

Amersfoort - Vrijdag 21 februari 2020 heeft de politie twee verdachten aangehouden in een woning aan de Grote Beer in Amersfoort in verband met de vondst van een grote hoeveelheid hennep. 

De politie was gealarmeerd door buurtbewoners die een sterke hennepgeur roken. De politie is naar aanleiding van de melding ter plaatse gegaan, en constateerde dat de geur vanuit een woning aan de Grote Beer moest komen. De agenten kregen toestemming om de woning binnen te treden op grond van de Opiumwet. In de woning troffen zij ruim 25 kilo aan gedroogde henneptoppen aan, goed voor een straatwaarde van zo’n 100.000 euro. 

In de woning waren twee mensen aanwezig: een man van 25 jaar en een man van 30, beiden uit Amersfoort. Zij zijn aangehouden op verdenking van een overtreding van de Opiumwet. Ook is een auto in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar mogelijk witwassen.

Adverteren op AmersfoortActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AmersfoortActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Amersfoort
06:54

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief