Bruidspaar Stolk - van Polen viert 60-jarig jubileum

4 maanden geleden gepubliceerd

Het echtpaar Stolk - van Polen uit Amersfoort viert op woensdag 20 maart hun 60-jarig huwelijksjubileum. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal zal burgemeester Lucas Bolsius hen een felicitatiebezoek brengen.

Ontmoeting bij Koninklijke Militaire Kapel

Jan en Hermien Stolk ontmoetten elkaar in 1961 bij een concert van de Koninklijke Militaire Kapel en het Amersfoorts mannenkoor in de markthal. Het echtpaar heeft een zoon en twee kleinkinderen. Het oudste kleinkind werkt in een ziekenhuis op Malta, terwijl het jongste kleinkind nog studeert.

Muzikale carrière en vrijwilligerswerk

Jan Stolk is al vanaf zijn twaalfde actief in de muziekwereld. Hij was lid van pijperscorps “Bernhard” en later “Juliana”, speelde dwarsfluit en trompet, en was na zijn diensttijd betrokken bij het organiseren van orgelconcerten in de Sint-Joriskerk. Naast zijn muzikale carrière, was hij van 1996 tot en met 2018 registrant van organist Herman van Vliet tijdens concerten op historische orgels in ons land.

Hermien Stolk werkte tot de geboorte van hun zoon bij Uitgeverij Callenbach in Nijkerk en was lid van een groot koor. Tegenwoordig bezoekt ze graag de gym.

Actief en reislustig

Het echtpaar is dol op wandelen en fietsen. Zo hebben ze onder andere een rondje om het IJsselmeer gefietst. Daarnaast reizen ze graag door eigen land en sinds 1986 brengen ze hun zomers en winters graag door in Oostenrijk.

Het jubileum wordt gevierd met een High Tea in familiekring.