Pinnen met gestolen pas in Amersfoort: 4500 euro buit

10 maanden geleden gepubliceerd

Er is een zoektocht gaande naar een man die in Amersfoort €4500 heeft gepind met een gestolen pas. De verdachte wist op slinkse wijze de pinpas en pincode te bemachtigen.

De Fraude

Een 46-jarige man werd op woensdag 5 juli gebeld door een onbekend nummer. De beller deed zich voor als een medewerker van de bank en beweerde dat er een poging was gedaan om geld van zijn rekening te halen, maar dat dit was voorkomen door het fraudepreventieteam. Om te controleren of er vreemde betalingen waren gedaan, werd de man gevraagd om de applicatie ‘Anydesk’ te downloaden, zodat de zogenaamde bankmedewerker mee kon kijken op zijn computer.

Ondanks zijn twijfels, werd de man gerustgesteld toen de ‘bankmedewerker’ aanbood om hem terug te bellen met het nummer van de bank, zodat hij dit kon controleren. Toen hij werd teruggebeld, zag hij inderdaad het nummer van zijn bank op het scherm. Uiteindelijk werd hij overgehaald om zijn pinpas aan een koerier te geven.

De Diefstal

Met de gestolen pas werd uiteindelijk €4500 gepind bij een geldautomaat op het Neptunusplein in Amersfoort. De koerier, tevens de verdachte, wordt beschreven als een man met een donkere huidskleur, ongeveer 1,80 meter lang en donker krullend haar.

Oproep tot Informatie

De politie is op zoek naar informatie over deze zaak. Als u de man herkent of als u een tip heeft over deze zaak, kunt u deze doorgeven via het tipformulier.