Pinnen met gestolen pas in Amersfoort

10 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdag 11 juli 2023 werd een 58-jarige vrouw uit Amersfoort slachtoffer van oplichting voor een bedrag van €4400. Een man, die zich voordeed als bankmedewerker, belde de vrouw en beweerde dat er ongeautoriseerd €1800 van haar rekening was overgemaakt naar een buitenlandse rekening.

De Opgelichte Vrouw

Rond 20.00 uur ‘s avonds werd de vrouw gebeld door een onbekend nummer. De beller beweerde een bankmedewerker te zijn en zei dat hij ook al een mail had gestuurd. Omdat de vrouw niet op de mail had gereageerd, beweerde de beller haar voor de zekerheid te bellen. De vrouw verklaarde dat zij geen geld had overgemaakt, waarna de zogenaamde bankmedewerker haar wist te overtuigen dat het nodig was om haar pinlimiet te verhogen en haar pincode door te geven.

De ‘Bankmedewerker’

Na het gesprek kwam er iemand langs om de pinpas en identifier van de vrouw op te halen. De vermeende bankmedewerker beloofde haar dat hij alle informatie via de mail zou doorsturen. Echter, na een uur had de vrouw nog steeds geen mail ontvangen, waardoor ze argwaan kreeg. Ze belde zelf de bank, maar het was al te laat. Er was al voor €4400 gepind met haar pinpas.

Signalement van de Dader

De dader wordt beschreven als een man van ongeveer 35 jaar oud met een donkere huidskleur en zwart haar. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een slank postuur.

De politie roept getuigen op die informatie hebben over deze zaak om dit te melden.