Nieuwe Aanhoudingen in Gewelddadige Beroving op Jaagpad, Amersfoort

9 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft twee nieuwe aanhoudingen verricht in verband met de gewelddadige beroving van een 15-jarige jongen in Amersfoort in juni van dit jaar. Dit brengt het totaal aantal verdachten op drie, maar de politie is nog op zoek naar meer verdachten.

Omschrijving Beroving

Het slachtoffer fietste in de nacht van 17 op 18 juni vanuit Leusden naar Amersfoort over het Jaagpad. Bij het fietstunneltje onder de A28 werd hij door ongeveer vijf jongeren aangevallen. De jongen werd van zijn fiets geschopt en geslagen, waarna hij beroofd werd van zijn telefoon, fiets en andere persoonlijke eigendommen. De daders renden vervolgens weg in een onbekende richting. Het slachtoffer kon via een kennis de politie inschakelen.

Aanhoudingen

Na enkele dagen onderzoek kon de politie in juni een eerste verdachte aanhouden. Nu zijn er twee verdachten bij gekomen, een 17-jarige jongen en een 16-jarige jongen, beiden uit Amersfoort. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het onderzoek naar deze gewelddadige beroving gaat onverminderd door. De politie roept getuigen en mensen met meer informatie of camerabeelden op om deze te delen.