Groep probeert jongemannen te beroven met pistool

Normal getuigenoproep voor social media
Afbeelding: Politie

Amersfoort - Vier jongemannen uit Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk zijn vrijdagavond het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. Dat gebeurde op het Wieringenpad nabij de Workumstraat in de Amersfoortse wijk Vathorst. De politie onderzoekt de zaak en wil graag spreken met getuigen.

Die vrijdag had een van de jongemannen via sociale media contact gekregen met iemand die een smartphone te koop aanbood. Nadat de twee gegevens waaronder foto’s van een smartphone hadden uitgewisseld en tot een prijsafspraak waren gekomen, spraken zij die avond om tien uur af in Amersfoort.

Samen met drie vrienden ging de jongeman die avond naar Amersfoort. Gezamenlijk parkeerden zij hun scooters in het zogenaamde ‘Kaipark’ in Amersfoort. Daar werden de vier op het Wieringenpad door een groep van ongeveer twaalf personen omsingeld. Vervolgens werden zij bedreigd met een pistool.

Drie van de vier jongemannen zagen kans weg te rennen, maar de vierde van het groepje bleef achter in de groep belagers. Hij werd gedurende enige tijd bedreigd. Uiteindelijk gingen de daders weg en ontfermden omstanders zich over hem. Ook de politie was inmiddels gewaarschuwd.

Adverteren op AmersfoortActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AmersfoortActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Amersfoort
09:01

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief