Gewelddadige berovingen in Amersfoort, politie zoekt getuigen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In de vroege ochtend van 9 maart 2024 zijn twee jongens beroofd en mishandeld op de Grote Koppel in Amersfoort. De politie is op zoek naar getuigen en informatie.

De gebeurtenis

Rond 05.00 uur stonden de slachtoffers met hun fietsen bij een bankje aan de Grote Koppel. Ze werden benaderd door vier personen op twee fietsen. De jongens werden mondeling bedreigd met een mes en gedwongen om hun bezittingen, waaronder een fiets en een jas, af te geven. Ook werden ze geslagen in het gezicht, waardoor ze licht gewond raakten.

Signalementen

De daders zijn allemaal jongens. Dader 1 is donker getint, heeft zwart krullend haar, een klein baardje en een snorretje. Hij is ongeveer 16 of 17 jaar oud, 1.70m lang, en droeg een zwarte winterjas, capuchon, trainingsbroek en schoenen.

Dader 2 is ook donker getint, heeft zwart krullend haar, is ongeveer 14 of 15 jaar oud, 1.60m lang, en droeg een grijze jas. Hij sprak met een straattaal accent.

Dader 3 is licht getint, heeft een zwarte snor, is 16 of 17 jaar oud, 1.65m lang en droeg een beige/witte pet, en een winterjas met grijze mouwen en zwart op de romp.

Dader 4 is licht getint, heeft dikke, brede zwarte wenkbrauwen, is 17 of 18 jaar oud, 1.80m lang en droeg een blauwe jas en een niet-standaard mondkapje met vlekken.

Mogelijk verband met andere beroving

Ongeveer een half uur later vond er een andere beroving plaats op de Arnhemseweg. Hierbij werden drie jongens beroofd van hun fietsen. De werkwijze en signalementen van de daders komen deels overeen met de zaak op de Grote Koppel. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide zaken.

Oproep tot getuigen

De politie roept getuigen op om zich te melden. Ook mensen die meer informatie hebben over deze zaken worden verzocht om contact op te nemen met de recherche.