Diefstal in winkel Sint Jorisstraat, Amersfoort

4 maanden geleden gepubliceerd

In de late namiddag van vrijdag 22 december 2023 werd een reeks goederen gestolen uit een winkel aan de Sint Jorisstraat in Amersfoort. De onbekende vrouwelijke dief werd duidelijk vastgelegd op bewakingsbeelden en de politie is op zoek naar informatie over haar identiteit of verblijfplaats.

Beschrijving van het incident

De vrouw betrad de winkel tegen het einde van de dag. Ze liep een beetje rond, waarna ze eindigde bij het schap met bodylotions. Daar nam ze 17 producten en stopte die in haar mandje. Terwijl ze door de winkel liep, verstopte ze de producten één voor één in haar eigen tas.

Na het legen van haar winkelmandje, maakte de vrouw zich klaar voor een tweede ronde. Ze nam nog eens tien flessen en stopte ze, terwijl ze richting de afdeling babyvoeding liep, opnieuw in haar eigen tas. Voordat ze de winkel verliet, nam ze nog twee flessen afwasmiddel mee.

Alarm geactiveerd, dief ontsnapt

De diefstal werd ontdekt toen de vrouw de winkel verliet en de beveiligingspoortjes liet afgaan. Helaas was de winkelmedewerker net te laat om de vrouw aan te spreken. Ze verdween in het donker en ging op in de menigte.

Oproep tot tips

De politie is dringend op zoek naar informatie over de identiteit en mogelijke verblijfplaats van deze vrouw. Als u informatie heeft, kunt u die gratis doorgeven via de opsporingstiplijn of anoniem via de website van Meld Misdaad Anoniem. Ook kunt u een tipformulier invullen. De politie waardeert alle informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaak.