Twee arrestaties na overval op hoogbejaard echtpaar in Amersfoort

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de overval op een hoogbejaard echtpaar in Amersfoort. De overval vond plaats in de nacht van 9 op 10 februari in hun woning aan de Zandbergenlaan.

De Overval

Rond 01:30 uur drongen twee personen de woning van het echtpaar binnen. Het echtpaar werd wakker toen de indringers in hun slaapkamer stonden. De 90-jarige man probeerde de indringers uit de slaapkamer te verdrijven, waarbij een handgemeen ontstond en de man gewond raakte. De overvallers namen enkele spullen mee en vluchtten uit de woning. De 90-jarige man werd ter plaatse behandeld door een ambulance. Zijn 87-jarige echtgenote was erg geschrokken maar bleef ongedeerd.

Arrestaties

Op 10 februari kon de politie al een verdachte aanhouden, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze verdachte zit nog vast. Na verder onderzoek kwam er een tweede verdachte in beeld. Deze 20-jarige man werd op 13 maart aangehouden.

De politie sluit niet uit dat er meer personen betrokken zijn geweest bij de overval en verwacht mogelijk nog meer aanhoudingen te doen. Het onderzoek naar deze zaak wordt voortgezet.