Oudere vrouw in Amersfoort slachtoffer van bankhelpdeskfraude met nepagent

5 maanden geleden gepubliceerd

Een 78-jarige vrouw uit Amersfoort is op dinsdag 20 februari beroofd van haar kostbare bezittingen, geld en pinpas. Het totale verlies wordt geschat op ongeveer 30.000 euro. De daders maakten gebruik van bankhelpdeskfraude, waarbij één van de fraudeurs zich later als agent identificeerde en aan de deur verscheen om de buit op te halen.

Hoe de fraude plaatsvond

De bejaarde vrouw ontving die dinsdagavond rond 19:30 uur een telefoontje van een persoon die zich voordeed als een bankmedewerker. De vrouw werd geïnformeerd dat er een groot bedrag was overgemaakt naar een onbekende rekening en dat haar passen waren geblokkeerd. Na meerdere keren te zijn doorgeschakeld, kreeg ze uiteindelijk een ‘politieagent’ aan de lijn. Deze nepagent vertelde haar dat haar waardevolle bezittingen in huis gevaar liepen en dat er een collega zou langskomen om deze op te halen en veilig te stellen.

Kort daarna werd de vrouw benaderd door een persoon die zich identificeerde als agent. De vrouw was gevraagd om al haar waardevolle spullen in een koffer te doen. De rode koffer is meegenomen door de nepagent.

Oproep tot getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien of camerabeelden hebben. Ook beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera kunnen nuttig zijn. Mocht u informatie hebben, dan kunt u contact opnemen met de politie. Het is ook mogelijk om anoniem een melding te doen.