Regio Amersfoort kiest voor Willemsen de Koning voor leerlingenvervoer

29 dagen geleden gepubliceerd

Vanaf het schooljaar 2024-2025 wordt het leerlingenvervoer in de regio Amersfoort verzorgd door Willemsen de Koning. De vervoerder zal leerlingen uit Amersfoort, Leusden, Bunschoten, Baarn, Soest en Woudenberg vervoeren. Het gaat hierbij om leerlingen in het speciaal onderwijs die niet in staat zijn om zelfstandig of onder begeleiding naar school te gaan. Naar schatting zijn ongeveer 1.250 kinderen en jongeren in de regio Amersfoort afhankelijk van dit speciale leerlingenvervoer.

Beste kwaliteit en prijs

Willemsen de Koning is voor minimaal de komende vier jaar door de gemeenten geselecteerd via een aanbesteding. De vervoerder bood de beste kwaliteit-prijsverhouding. Het bedrijf heeft laten zien goed te kunnen inspelen op de wensen van ouders en scholen en de gewenste verbeteringen daarbij. Er is ook gekeken naar de kwaliteit van dienstverlening, laagdrempelige communicatie en goede klachtenafhandeling. Daarnaast belooft de vervoerder 98% van de ritten uit te voeren met zero-emissie voertuigen.

Gevolgen beperkt

Omdat Willemsen de Koning al het merendeel van de leerlingen in de regio vervoert, verandert er weinig voor ouders en leerlingen. Vanaf 1 april kunnen ouders en verzorgers weer leerlingenvervoer aanvragen voor het volgende schooljaar. Op basis van deze aanvragen worden er nieuwe vervoersroosters en afspraken gemaakt voor het nieuwe schooljaar.

Peter van Asselt, wethouder van de gemeente Bunschoten, is namens de gemeenten in de regio verheugd. Hij geeft aan blij te zijn dat het is gelukt om een partij te selecteren waarmee kinderen die dat nodig hebben ook in de komende jaren weer vervoerd kunnen worden tussen huis en school.