Getuigen gezocht van poging straatroof fietspad Het Masker in Amersfoort

Normal politie

Een jongen van 13 jaar werd woensdag 2 september op fietspad Het Masker bedreigd en moest zijn spullen afstaan. De straatroof mislukt door tussenkomst van een voorbijganger en het slachtoffer wist te ontkomen. De recherche zoekt getuigen.

Rond 15.30 uur, fietst een 13-jarige jongen samen met vriendjes over het fietspad Het Masker vanaf de Hoolesteeg in de richting van het winkelcentrum. Ze komen langs een bankje waar vier jongens staan. Een van de jongens spreekt de 13-jarige jongen aan en wil dat hij stopt. De jongen wil dat niet en rijdt door.  Een van de jongens gaat achter hem aan op de fiets en snijdt hem af. Het slachtoffer moet dan wel stoppen, samen met een ander vriendje. Hierna komen de overige jongens er ook bij. Ze eisen spullen van het slachtoffer en zetten kracht bij de woorden door de jongen steeds een duw te geven. Door de tussenkomst van een toevallige voorbijganger weten het slachtoffer en het vriendje te ontsnappen.

Signalement jongen die bedreigingen uit en spullen eist

  • Licht getinte huidskleur
  • +/- 1.75 m lang
  • +/- 14 jaar oud
  • dikke zwarte wenkbrauwen
  • gemillimeterd haar, zijkanten korter bijna kaal opgeschoren
  • Wit shirt met zwarte letters Guess op zijn borst
  • Joggingbroek donker van kleur.

Getuigen gezocht

De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de poging straatroof. Heeft u iets gezien? Of heeft u meer informatie over de verdachten? Deel dit dan met de recherche in Amersfoort. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u de informatie delen via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

Adverteren op AmersfoortActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AmersfoortActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Amersfoort
09:34

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief