Festival Amersfoort Jazz belooft wederom keuzestress

Normal amersfoort jazz 2020 banner
Afbeelding: Amersfoort Jazz

De 42ste editie van het festival Rabobank Amersfoort Jazz vindt plaats van donderdag 14 t/m zondag 17 mei en belooft wederom grote keuzestress. Het programma bevat vele kleurrijke World Jazz artiesten uit binnen- en buitenland, die hun weg vinden naar de historische binnenstad van Amersfoort om te sparren met elkaar en het publiek. De grote optredens vinden plaats op de pleinen, die met stoelen worden omgetoverd tot sfeervolle openluchttheaters; voor de kleinere semi-akoestische concerten wordt uitgeweken naar de intieme binnenlocaties Sint Aegtenkapel, Observant en Mannenzaal. De bijzondere concertavonden vinden plaats in theater De Lieve Vrouw.

Amersfoort Jazz biedt een podium aan jonge talentvolle spelers, zoals Sun-Mi Hong (KOR/NLD), Maarten Hogenhuis en Anna Serierse, die aanschuiven bij Peter Beets & the Henk Meutgeert New Jazz Orchestra tijdens de Rabobank Jazz Night op de Hof (vrijdagavond). Andere acts op die avond zijn de Amerikaanse souljazz zangeressen Madeline Bell (USA) en Shirma Rouse, alsook de swingende brass band Gallowstreet. Verder spelen op het festival Steffen Morrison, Saskia Laroo, Eric Vloeimans, Amsterdam Funk Orchestra en uit Amersfoort ‘Elevator’, een Urban meets Jazz project. Amersfoort Jazz eert de living legends met diva Greetje Kauffeld, die te gast is bij big band On the Move en met Hans Dulfer, die zijn 80ste verjaardag viert.

Voor de fijnproevers biedt het Amersfoort Jazz talentvolle prijswinnaars uit Nederland, Polen, Oekraïne, Spanje, Australië, Turkije, Zuid-Afrika en Thailand, en een keur van topartiesten uit focusland Hongarije. Amersfoort Jazz presenteert bovendien enkele speciale themaconcerten, waaronder de openingsavond in theater de Lieve Vrouw (donderdagavond) met zowel jonge talenten als oude meesters uit Nederland, Zuid-Korea, Spanje, Polen en USA. In de Sint Joriskerk op zaterdagmiddag 16 mei speelt het gelauwerde Amersfoorts Jeugd Orkest ft. Izaline Calister en Manoushka Zeegelaar Breeveld de speciaal voor Amersfoort Jazz gecomponeerde suite ‘Hungarian Children Trains’. Daarbij geven ook de ambassadeurs van Hongarije en Nederland acte de présence.

Alle concerten zijn (op de openingsavond na) gratis toegankelijk.
Meer informatie over het programma is beschikbaar op de website www.amersfoortjazz.nl

 

Adverteren op AmersfoortActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op AmersfoortActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Amersfoort
06:45

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief